sobota, 3. junij 2017

Pravljice

Eno leto je že, odkar imam dve mali poslušalki pravljic. Zato sta nastali tudi dve voščilnici, zanju - prva za eno leto (to je mala J. prejela danes), drugo z Mačkom Murijem, pa bo dobila ta velika čez 14 dni, za tretji rojstni dan. Mi je dragoceno, da lahko poleg voščila napišem še kakšno misel o preteklem letu, da bo za spomin, ko odrasteta...



Ker pa praznovanja ni brez cukra, bodo male ročice 19. junija izžrebale dobitnico bonbončka :).

Edini "pogoj" je komentar, v njem zapišite naslov svoje najljubše pravljice! Katera je pri nas aktualna med top3 glede na slikice ni težko uganit ;)...

Katera je pa moja najljubša? "Zvečer, ko se mi že po malem odpravljamo spat, se na nebu zvezde zbude..." Znano :)?

Pa mirno noč! 

10 komentarjev:

  1. oo, vse najboljše malima damama! si se pa potrudila, zelo pridna!
    meni najljubša je od nekdaj pepelka, sicer pa veliko prebiramo tudi zvezdico zaspanko ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako lepo Klara - tvoje roke so ustvarile neprecenljivi darilci za tvoji dve gospodični... Naj vam počasi tečejo vaši dnevi, naj bodo s smehom in sončkom obsijani!
    Mojih najljubših je pa cel kup - mojih prvih, pa kasneje mojih naj z mojimi tremi otročiči, pa z mojimi šolskimi.... bom kar eno izmed večih zapisala - Korenčkov Palček Svetlane Makarovič, ker je njen palček našel pot domov- naj ga vedno najdejo tudi moji trije - in tvoji dve! Vse lepo, Majda

    OdgovoriIzbriši
  3. Ooo Klara, kako je lep ta čas, ko lahko skupaj z otroci beremo pravljice, ki so spremljale že naše otroštvo. Ob branju se tkejo čisto posebne vezi, katerih se ne pozabi:). Želim ti, da dolgo, dolgo uživaš v teh čudovitih trenutkih. Svojima deklicama boš podarila lepi voščili. V mojih časih so pravljice bolj pripovedovali, od branih pa sem imela najraje Martina Krpana, ki sem ga znala na pamet:). Moji deklici pa obe tisto, ki je tudi tvoja .... in z besedo "ljuba" je prebudila kamnito srce:)). Pozdravček in uživajte ob branju, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako simpatična mačkona :) Res ni boljšega kot tematska voščilnica za rojstni dan, in tvoji dve sta res top. Verjamem, da bosta princeskam lep spomin.
    Pravljic je bilo pa pri nas vedno toliko, da bi težko izbrala tisto najljubšo. Ena izmed knjig, ki me je dolgo spremljala in mi je še danes dobro v spominu, je Juri Muri v Afriki.

    Lp, V

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja pa to sta cisto prava Muca Maca in Macek Muri! Kako si pa to dobro naredila! Ploskam od navdusenja! :) prekrasno darilo za hcerkici. Najboljse! In naj se dolgo prebirata pravljice. Najbolje kar celo zivljenje! V njih je na skrivnosten nacin vpletena carobnost zivljenja z vsemi nauki, ki jih clovek potrebuje za kakovosten obstoj ... Tudi pri nas so doma pravljice ... Zadne case so mi ene ljubsih pravljice Anje Stefan, ki ima tak lep obcutek za besedo ... da o sporocilnosti njenih pravljic sploh ne govorim ...

    OdgovoriIzbriši
  6. A je res že leto okoli? Vse najboljše mali J in veliki K! Pa tebi tudi. :-) Moja najljubša pravljica? Pa veš da Maček Muri. Tolikokrat sem jo prebrala, da jo lahko na pamet povem. :-) A ti si pa Zvezdica Zaspanka? :-))) Lepo praznujte!

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitke tvojima dvema princeskama! Res gre čas noro hitro naokoli :). Mami super mucici si naredila za tvoji mali navihanki :). Midve z Mijo trenutno bereve pravljice, ki pridejo v simpatičnih kovčkih v knjižnici in so nabor knjižnice. Jo sicer bolj zanima kovček, ki je potem hkrati tudi poganjalček kot tiste pravljice :P. Drugače pa ji je trnutno najbol všeč Zajček Feliks in njegova popotovanja. Jaz pa sem bila nora na prigode Mojega prijatelja Piki Jakoba :). Lepo praznujte!

    OdgovoriIzbriši
  8. Čestitke tvojima navihankama. Pripravila si jima čudoviti voščilnici. Tudi pri nas je Maček Muri ena najbolj priljubljenih pravljic, sploh zaradi simpatičnih pesmic vmes.

    OdgovoriIzbriši
  9. V vašem domu domujeta tako Maček Muri in Muca Maca kot tudi Zvezdica Zaspanka. :) Krasen navdih si našla za izdelavo svojih res simpatičnih in veselih voščilnic za svoji hčerkici. Čestitke dekletoma in veselo praznovanje! :) Res lep je, ko se bere ali pripoveduje. Pravijo, da nikoli nismo prestari za pravljice. Sama jih naravnost obožujem in me vedno navdušijo in imam res srečo, da me spremljajo vsak dan med mojimi šolskimi otroci. :) Namreč ne morem se upreti prekrasnim slikanima, ki se vedno znajdejo v mojih torbah ter najdejo pot na mojo knjižno polico. V otroških dneh sem oboževala pravljico Miškolin, ki sem jo znala na pamet. Kadar mi je niso brali, pa sem jo poslušala na starih kasetah! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Čestitke princeskama. Zagotovo sta bili veseli Mačka Murija. Super si tole speljala. Jaz se težko odločim za najbolj priljubljeno pravljico ampak kraljična na zrnu graha me je iz neznanega razloga vedno "zabavala" ;-)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in komentar :)