sreda, 9. april 2014

Ob doktoratu

"Poštenost je tudi to, da imate za svoj poklic zadosti znanja in srčne kulture, da ste zmožni vršiti svoj poklic v korist človeštva." 
Jože PlečnikKer je misel sama po sebi dovolj zgovorna dodajam le še "razlago" preprostosti voščilnice: da bi J. poleg znanja in srčne kulture ohranjal še tisto otroško veselje do življenja (na kar ga spominjajo tudi njegovi štirje otroci), obenem pa s svojo modrostjo sove naredil nekaj dobrega na tem svetu.

"Drevo" sem naredila tako, da sem list papirja dala na deblo drevesa (v resnici nisem šla do drevesa, ampak sem se lepo znašla in uporabila drva, ki čakajo na prihodnjo zimo:)) in z voščenimi barvicami pobarvala - tam, kjer je izstopalo se je barva prijela, drugje ne. Sova je izrezana iz papirja za zavijanje, trakovi pa iz stare zaloge. 

Voščilnica je sicer namenjena ob doktoratu in ne ob diplomi, pa mislim, da bi vseeno lahko šla na naslednji izziv: Craft-alnice #105: čestitke ob diplomi.

6 komentarjev:

 1. Luškana voščilnica! Voščenke in debal...to sm pa res delali 1x v OŠ - super ideja :)

  OdgovoriIzbriši
 2. U, dobro si se spomnila tole z voščenkami :-) Všeč mi je tvoja voščilnica.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ozadje voščilnice je čudovito, sovica pa tako prikupna. :).
  Hvala, ker si se nam pridružila na 105. izzivu CRAFT-alnice. Lp

  OdgovoriIzbriši
 4. Bravo! Sviđa mi se ideja sa sovicom. :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Zelo lepo voščilnico si ustvarila in ozadje je res nekaj posebnega :-))
  Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici .... Srečno!

  OdgovoriIzbriši
 6. Super si se znašla z ozadjem, s sovo pa na takšnem izdelu zadaneš bistvo. Všeč mi je tudi Plečnikova misel, a kaj, ko jo naši modreci ne poznajo ali pa so nanjo pozabili. Naj si jo vtisnejo vsaj bodoči rodovi.
  Hvala, da se igraš z nami v Craft-alnici; Lili

  OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in komentar :)