četrtek, 08. maj 2014

Birmanska in še ena po gorenjsko :)

Prošnja za voščilnico ob sv. birmi mi je dala kar malo za misliti. Ker je bilo do praznovanja le še nekaj dni, jaz pa "daleč od civilizacije" (oz. vsaj od kakšne trgovine z ustvarjalnim materialom, kjer bi lahko dobila kakšen okrasek v obliki goloba, za naročanje po spletu pa je bilo - itak - že prepozno), sem sklenila, da bom zopet nekaj privarčevala in se raje čimprej lotila risanja goloba na moj način :).

V svoji zbirki papirjev imam kar precej različnih papirjev, pa vendar je bil tale eden izmed ljubših, ki je še čakal na svoj trenutek. Po internetu sem zbrala nekaj idej postavitev, na koncu pa se odločila za "kompliciranje" (z nekaj neuspelimi poskusi na navadnem papirju). Vmes je sledilo še iskanje traku prave barve (a ni zanimivo, da je kljub precejšnjim zalogam vedno težko najti pravi odtenek!), na koncu pa še dodajanje bleščic (kar je pa že eno stopnjo za slikano fazo).

Skoraj končni izdelek:Kartonček se je povleklo ven za krogec z rožico, imel je pa dovolj prostora za voščilo.

Kot se za (skoraj) pravo gorenjko spodobi, mi je bilo škoda vreči proč "talepega" papirja in tako je nastala še ena dojenčkasta voščilnica - letos se jih bo kar nekaj potrebovalo :). Na zastavico bo prišlo še ime dojenčka :). 

Vse dobro in upam, da se kmalu spet kaj oglasim :)!

5 komentarjev:

 1. Super si se znašla in naredila zelo lepo voščilnico. Všeč mi je tudi zato, ker ni kalsičnih barv in z minimalistično simboliko. "Ta gorenjska" pa je prav cart z miniaturnim vozičkom :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Zelo lepo si jo naredila in tudi golob je zelo lep. Pri ostankih paprija se pa tudi jaz velikokrat igram Gorenjko :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Dobro si se znašla :-) Meni sta obe voščilnici všeč.

  OdgovoriIzbriši
 4. Krasni sta, obe. Tole o papirju je pa čisto resnično.

  OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in komentar :)