ponedeljek, 15. junij 2015

Bokeh :)

...sem skoraj doktorirala, kaj bokeh tehnika sploh je. Beli krogci na pisani podlagi izgledajo kot milni mehurčki <3. In potem sem, ko je dete spalo in ko sem imela nekaj minut časa, poizkusila...

Malo sem posnemala za Vladkino krasno voščilnico - in uporabila pavs papir za misel. Misel je napisana na pisalni stroj, izrezana sta še dva srčka in dodani dve polperli. Za ozadje sem namesto navadnih vodenih barvic uporabila barvice, ki so vodotopne in sem potem kroge razmazala (razlog: vodene barvice imam pospravljene na dnu škatle in preden pridem do njih preteče preveč časa + ponavadi ostane preveč razmetano... :))


Mislim, da bo tale tehnika še kdaj na sporedu, sedaj ko vem, kako se je lotiti :)...

4 komentarji:

  1. Z drugimi pripomočki je ozadje izpadlo malo drugače, bolj grobo, kar mi je všeč. Pri novih tehnikah je res tako, da si je najbolje pogledati kakšen video in se nato zadeve lotiti. Srčka in napis na paus papirju lepo pašejo zraven. Hvala, da si se nama pridružila.

    OdgovoriIzbriši
  2. No, pa bi skoraj imela dva doktorata. :-))) Prav zanimivo in lepo zgleda tvoje ozadje. Pavs je pa vedno dobra odločitev. :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. užitek je pogledati malo drugačen bokeh!
    tole s čim na dnu škatle pa še predobro poznam ...

    OdgovoriIzbriši
  4. tudi meni paše tole tovje drugačno ozadje, ki da v kombianciji s pavzom in ostalimi detajli videz perfektnosti :).

    OdgovoriIzbriši

Hvala za obisk in komentar :)